Trainen met Jolly Joker

Maak kennis met Jolly Joker: het mechanische paard Jolly Joker kan in alle richtingen bewegen, waarmee hij de bewegingen van het paard nabootst. Hij stapt, draaft en galoppeert, maakt overgangen, loopt zijgangen en voert zelfs pirouettes en galopwissels uit.
Jolly Joker reageert direct op jouw houding en bewegingspatronen. Zijn bewegingen zijn volledig afhankelijk van de wijze waarop jij beweegt in je zadel.

Tijdens een training op Jolly Joker worden bewegingspatronen, houding en inwerking van je zit kritisch onder de loep genomen. We gaan aan de slag met jouw verbeterpunten en gaan werken aan de zaken waar jij in je dagelijkse training tegenaan loopt. Hierna kun je alles direct in de praktijk brengen tijdens de training op je paard!

Waar werk je aan?
Met Jolly Joker werk je aan je balans en stabiliteit. Je wilt zonder moeite, met een onafhankelijke en soepele zit, de bewegingen van je paard kunnen volgen. Daarbij werken we aan de symmetrie in jouw lichaam zodat je beide zijden op dezelfde manier gebruikt en je paard niet aan één kant op een andere manier wordt belast. Je wilt bereiken dat je een betere coördinatie en mobiliteit krijgt: je hulpen zullen beter doorkomen en je kunt steeds beter gaan meebewegen in alle oefeningen.

Hoe ziet een training eruit?
Ik kom met Jolly Joker naar jouw locatie waar we de training starten met
een sessie op Jolly Joker. Het geleerde ga je daarna direct in de praktijk
brengen tijdens de training op je eigen paard.