Instructie

Als instructeur basissport allround geef ik les aan combinaties op B en L niveau, dressuur en springen. Vanuit de basis (Skala der Ausbildung) begeleid ik ruiters en amazones naar een hoger niveau.
De basis voor mijn lesgeven ligt in de Centered Riding. Als Centered Riding instructeur Level I ben ik jaren geleden begonnen met het geven van lessen aan ruiters die zich meer bewust willen worden van wat ze doen in hun eigen lichaam en welk effect dat heeft op de beweging van het paard.
Centered Riding is ontwikkeld door Sally Swift (USA) als een methode om een heldere communicatie te bereiken tussen paard en ruiter. Ze combineerde haar kennis van anatomie en Alexandertechniek met het creatieve gebruik van mentale “plaatjes”in haar paardrijlessen.
Door hele simpele oefeningen kun je al je balans in beweging sterk verbeteren en daardoor in betere harmonie je paard rijden.
Specifieke problemen zoals niet goed kunnen doorzitten, altijd 1 van je beugels verliezen, inknikken in je heup… maar ook problemen die zich bij je paard uiten zoals niet goed in galop aan kunnen springen, naar 1 kant beter wijken dan naar de andere, kun je verbeteren door gericht met je eigen houding en zit aan de slag te gaan.