Het singelsysteem

wow-singelsysteemElk paard heeft een eigen plek waar de singel ligt (de singelgoot). Door het unieke singelsysteem van WoW is het mogelijk om de plek van de singel aan te passen en daarmee de ligging van het zadel te beïnvloeden.

a.
Glijdende dubbele V voor een “normale” singelligging. De voorste en achterste V’s trekken het zadel gelijkmatig naar beneden.
c.
Een point-strap gecombineerd met een balance-strap verdeelt de druk maximaal over het hele zadel. Gecombineerd met een H-singel kan het zadel maximaal stabiel liggen bij een naar voren liggende singelgoot.
b.
Door de ingebouwde en eenvoudig te bevestigen point-strap wordt de voorste V genegeerd. Het bevestigingspunt aan het zadel wordt naar voren gebracht. De singel ligt op deze manier toch in de singelgoot bij een paard die de singelgoot verder naar voren heeft liggen.
d.
Een extra naar voren gebrachte voorste singel (foregirth), met balance-strap en een H-singel zorgen ervoor dat het zadel bij een paard, waarbij de singelgoot ver naar voren ligt en waarbij het zadel steeds op de schouderbladen wil glijden, toch goed blijft liggen.

 

wow-military-girthMilitary Girth is een vast singelsysteem wat aan de voor- en de achterkant van het zadel trekt naar een vast centraal punt. Dit type singelsysteem wordt gebruikt voor extra zijdelingse stabiliteit en tevens om het zadel naar voren te houden. Om die reden wordt het veel gebruikt voor springzadels en voor paarden die de singelgoot veel verder naar achteren hebben liggen dan “normaal”.